بختک میتواند در خانوادهها مشاهده شود، بنابراین ژنتیک نیز ممکن است نقش داشته باشد.
توهمات به وجود آمده در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت هستند، اما معمولا افراد در این شرایط احساس میکنند شخصی به آنها نگاه میکند، کسی آنها را از تخت به بیرون میکشد یا یک شی یا فرد سنگین روی قفسه سینه آنها قرار گرفته است.
سلام من ۲۹ سالمه و هر شب تو خواب ناله میکنم. بعضی وقتها هم تو خواب حرف میزنم که اکثرا خودم نمی فهمم ولی گاهی شده که از صدای خودم بیدار میشم از بس که صدام بلنده و لحنم عصبی و پرخاشگره. ولی عجیب تر از اینها اینه که گاهی پیش میاد که نیمه شب درست مثل آدمهای بیدار راه میرم کار انجام میدم با اطرافیانم حرف میزنم و خیلی عادی جوابشون میدم و چشمام بازه، دررررست مثل تمام وقتهایی که بیدارم عادیه عادیم ولی کاااملا خواب هستم و اصلام یادم نمیاد چه کار کردم.
کلام آخر از زبان دکتر مصطفی امیری: فلج خواب؛ ترسناک اما بیخطر
استرس و اضطراب: بر اساس مطالعات، افرادی که دچار اضطراب و استرس شدید هستند، بیشتر در معرض این تجربه قرار میگیرند.
افرادی که مبتلا به گرفتگی عضلات بدن مانند گرفتگی عضله پا هستند.
به عبارت دیگر، ژنتیک میتواند نقش مهمی در بروز بختک داشته باشد.
بسیاری از بیماران میگویند که در زمان فلج خواب، تصاویری مانند ارواح و موجودات ناشناخته را میبینند. این تصورات عجیب، توهماتی هستند که به دلیل ادامه فعالیت مغز در وضعیت رویا، رخ میدهند.
بروز آتونی اغلب برای فرد نگران کننده است و توهمات همراه آن می تواند دوره های فلج خواب را آزاردهنده تر کند. به همین دلیل، حدود ۹۰ درصد از حملات فلج خواب با ترس همراه است و تنها موارد اندکی ممکن است توهمات خوشایندی تجربه کنند.
اگرچه تصور می شود مرزهای بین خواب و بیداری کاملاً مشخص و متمایز است، اختلالاتی مانند فلج خواب یا بختک این مرزهای ثابت را به چالش می کشد.
مدیریت استرس: تکنیکهای مدیریت استرس مانند تمرینات تنفسی، مدیتیشن، یوگا و روشهای آرامسازی میتوانند به کاهش اضطراب و استرس و در نتیجه کاهش بختک کمک کنند.
در برخی از جوامع آفریقایی، بختک یا فلج خواب به عنوان یک پدیده ماورایی و ناشی از نیروهای جادوی یا ارواح شیطانی در نظر گرفته میشود.
میدونستم نباید زیاد بخوابم وقتی ساعات خوابم زیاد میشدمیدونستم اینجوری میشه.ممنونم از اطلاعات مفیدتون
جهت click here بررسی این موضوع و ارائه راهکار مناسب نیاز به معاینه و ارزیابی دقیق بالینی شما می باشد. در صورت تمایل با یکی از مراکز تهران تماس بگیرید همکاران راهنماییتان می کنند.